Fă-ți propria ta ambarcațiune!

Prezinta-ti barca

Fă-ți propria ta ambarcațiune!

Mesajde Cristi » 24 Ian 2013, 12:34

Ești pasionat de ambarcațiuni din lemn și îți dorești una care să-ți poarte semnătura? Dacă da, acum ai ocazia să o faci! E vară, e cald, iar o adunare generală cu prietenii la distracție se poate transforma într-o ședință constructivă pentru crearea unei ambarcațiuni de lux unicat! Sună tentant, nu? Ei bine, tocmai de aceea ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să îți construiești propria ambarcațiune... personalizată. Nu ai deadline, restricție la picnic sau la materiale, astfel că... enjoy la distracție „marină“!

Construcția unei astfel de ambarcațiuni nu este un secret. Trebuie să ții cont doar de câteva lucruri esențiale:

1. Pentru început, ai nevoie de o schiță! După ce ați realizat schița trebuie să o prezinți Inspectoratului Tehnic al Autorității Navale Române (ANR) pentru a primi avizul. Apoi, trebuie să ajungi la Căpitănia în raza căreia se construiește ambarcațiunea pentru a solicita eliberarea autorizației de construcție. Tot de aici vei afla și etapele pe care trebuie să le mai parcurgi din punct de vedere juridic în vederea construirii unei ambarcațiuni.

2. Hotărăște ce tip de ambarcațiune vrei și ce tip de lemn îți trebuie. Nu este o mare inginerie. Întreabă pescarii sau alți constructori și analizează atent sfaturile lor. Nu da buluc la primele materiale găsite, ci compară prețurile înainte de a achiziționa lemnul. Un search pe Google nu ar strica deloc...

3. Locația șantierului de construcție! Este extrem de importantă, pentru că trebuie să ai acces ușor la camioanele şi remorcile cu materiale. Ai nevoie de autorizația departamentului zonal privind începerea lucrărilor de construcție. Pentru a-ți fi mai ușor, poți alege că construiești în apropierea unui port de agrement de apă adâncă.

4. Angajează profesioniști în construcțiile ambarcațiunilor din lemn. În primul rând, angajează un șef de șantier cu experiență, pentru planul de construcție și de gestionare a personalului. Ai nevoie și de profesioniști în mecanică de motoare și electricitate maritimă, dar și de meșteșugari pentru prelucrarea lemnului. Îi găsești pe toți în revistele de specialitate.

5. Echipament de construcții ambarcațiuni din lemn. Vei avea nevoie de ferăstraie de masă, freză şi ferăstraie care să taie lemn brut. De asemenea, vei avea nevoie de echipamente de colectare rumeguş şi mese de lucru lăcuite. La toate acestea se adaugă o macara, care să instaleze motorul ambarcațiunii.

6. Obține un angajament cu o firmă comercială de lemne. Dacă ai ales că construiești ambarcațiunea dintr-un lemn obișnuit, îl poți cumpăra de la pescarii locali.

7. Fă o listă cu materialele de construcții de care ai nevoie, precum cuie, lacuri, bormașini ș.a, și calculează cât te-ar costa construcția întregii ambarcațiuni. Ține cont și de componentele de interior cum ar fi toaletele și bucătăria. Asta în cazul în care ai optat pentru o ambarcațiune mare. Nu te aștepta ca suma calculată de tine să fie identică cu suma finală. Pe parcurs, vei mai scoate ceva bănuți din buzunare. Cu toate acestea, încearcă să te ții strict de listă.

8. Începe procesul de construcție a ambarcațiunii. Asamblează consumabilele, desfă echipamentele de construcție și începe procesul pas cu pas după schiță. Chiar dacă ai angajat o întreagă echipă, fii atent la detalii. Fii cu ochii pe șeful de șantier, care supraveghează întreaga construcție, pentru a te asigura că programele se derulează conform planului.

9. Inaugurarea bărcii! Ai nevoie de un tort și de o sticlă mare de șampanie. Înainte, însă, pune vasul pe apă și testează-i „îndemânarea“. Astfel, te vei asigura că nu există scurgeri la compartimentul motor sau nu ai alte probleme de navigație.

10. Și... nu te opri. Dacă tot ai făcut una, poți încerca mai multe modele. Testează piața și, de ce nu, poți începe o afacere cu ambarcațiuni din lemn. Mai cu seamă că, acum, ai și o echipă îndemânatică... Iar de aici până la un adevărat business nu e decât un pas. Așadar, go for it la next level...

Autor: Gina Rotaru

SURSA: http://www.nauticamagazine.ro/ambarcati ... barcatiune
Avatar utilizator
Cristi
 
Mesaje: 23
Membru din: 24 Ian 2013, 11:17

Înapoi la Barca mea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori