Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan, primul centru...

Discutii despre caiac, canoe si canotaj

Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan, primul centru...

Mesajde Cristi » 27 Ian 2013, 13:57

Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan, primul centru de închiriat canotci din Delta Dunării

Miercuri, 25 iulie 2012, am lansat Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan (CER) în localitatea Crișan din județul Tulcea, în prezența ambasadorului SUA, a reprezentanților organizațiilor implicate în finanțarea acestei inițiative – Romanian American Foundation (RAF), Fundația pentru Parteneriat, a Programului de Granturi Mici-Fondul Global de Mediu (SGP-GEF), a reprezentanților companiilor susținătoare – Aqua Carpatica (Valvis Holding) şi MOL România, precum și a partenerilor locali și a autorităților locale din localitățile Deltei Dunării, implicați în proiect, de față fiind și presa de specialitate invitată.Prezent la lansare, Excelența Sa dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA a declarat că este extrem de bucuros să poată participa la marcarea bornei ”kilometrice 0” a ecoturismului în Delta Dunării. Ivan Patzaichin, președintele Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 a declarat: „Ne-am propus lansarea inițiativei Rowmania la Crișan în mijlocul Deltei, pentru aceia care vor să descopere o altfel de Deltă în mișcarea lină a unei canotci. De aici se pot porni, astfel, călătorii către restul Rezervației.” Andrei Blumer, președintele Asociației de Ecoturism din România consideră că: ”Este important să avem concepte puternice de dezvoltare locală care pot genera proiecte reale, finanțabile. În acest context, CER este un model de abordare durabilă la nivel local prin ecoturism care poate fi replicat și în alte destinații de ecoturism din România”.


Inițiativa Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan (CER) este un proiect pilot de antreprenoriat social al Asociației de Ecoturism Romania (AER) și al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23. Centrul va fi primul din viitoarea rețea de 10 centre Rowmania ce vor fi create în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Centrele de ecoturism din rețea vor oferi vizitatorilor Deltei Dunării trasee de turism lent, cu ghidare și interpretare atât la centru cât și prin intermediul însoțitorilor în tururi, iar pentru tururile pe canale, vor fi folosite canotci-ambarcațiuni tradiționale din lemn, confecționate local, forța de muncă implicată în proiect fiind cea locală.

Această inițiativă de ecoturism este susținută de Aqua Carpatica și este pusă în practică prin diferite proiecte de dezvoltare durabilă, din finanțări diverse, astfel:

- „Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan - Înțelegând moștenirea naturii într-un mod lent” în cadrul programului de finanțare „Antreprenoriat Verde” derulat în parteneriat de către Romanian - American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat;

- ”La pedale și pagaie – Ecoturism în Retezat - Țara Hațegului și în Delta Dunării pentru dezvoltarea comunităților locale și conservarea biodiversității”, proiect finanțat prin Programul de granturi mici GEF-SGP, UNDP;

- „Cu canotca în Deltă: metode inovative de interpretare a naturii”, proiect finanţat de MOL România şi Fundaţia Pentru Parteneriat.

Vă invităm să vizitați http://www.slowtourism.ro , pagina de prezentare a Centrului de Ecoturism Crișan unde veți putea face rezervări de tururi cu canotci în Delta Dunării.
Avatar utilizator
Cristi
 
Mesaje: 23
Membru din: 24 Ian 2013, 11:17

Înapoi la Caiac, canoe

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori