Canotca

Discutii despre caiac, canoe si canotaj

Canotca

Mesajde Cristi » 27 Ian 2013, 13:59

Din dorința de a promova mesteșugul românesc, dar și de a veni în sprijinul turiștilor, am inventat CANOTCA. Am numit-o aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoe de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din lemn preluând meşteşugul marangozilor din Deltă. Rowmania încurajează produsele şi tradiţiile locale, însă reinventate pentru o experienţă turistică modernă.
"Ca să creăm prototipul am colaborat cu unul dintre puţinii făcători de bărci din lemn din Tulcea, un om pasionat cu care vrem să deschidem şi o şcoală – atelier în care această meserie să fie salvată". Canotca este,pentru Paul Vasiliu, "uşoară, sprintenă, uşor de condus şi capabilă să transporte trei persoane în condiţii confortabile. Este tânără şi dornică să vă cucerească inimile. Vă aşteaptă cu aspectul ei de lemn bine prelucrat, cu silueta ei zveltă şi cu plăcerea de a călători împreună. "

De la lotca specifică zonei Deltei am păstrat forma suplă și culoarea. Dar cel mai important, am păstrat materialul - lemnul – care în ambarcațiunile fabricate în prezent nu mai este folosit, fiind înlocuit cu fibra de sticlă. Canotca folosește lemnul și tehnologii speciale pentru a menține o greutate scăzută, dar cu o rezistență ridicată la utilizare îndelungată. În plus, întreținerea este foarte uşoară și are costuri minime.
Toate aceste inovații s-au născut din experienţa îndelungată a lui Ivan Patzaichin, ajutat de o echipă de specialiști în diverse domenii: construcția de bărci tradiționale, design de obiect, design vestimentar, arhitectură.
Această ambarcaţiune este podusă prin metode şi tehnologii cu un grad ridicat de responsabilitate faţă de mediu şi societate. În anii următori prin intermediul programului Rowmania vor fi demarate iniţiative legate de încurajarea creativităţii şi promovarea inovaţiilor 100% româneşti.

Sursa: http://rowmania.ro
Avatar utilizator
Cristi
 
Mesaje: 23
Membru din: 24 Ian 2013, 11:17

Înapoi la Caiac, canoe

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori